Gospel marshmallow

Het is ongetwijfeld een van de meest populaire cocktails van de afgelopen tijd: gin-tonic.
Ook in gerechten doet dit goddelijke drankje het goed! De chefkok in de Jopenkerk Hoofddorp toverde dit heerlijke gerechtje met Gospel Spirits Dutch Gin op tafel. Geniet ervan!

Ingrediënten

  • 250 gr suiker
  • 1/2 eetlepel blanke stroop
  • 15 gr gelatine
  • 1 dl tonic
  • 0,5 dl Gospel Spirits Dutch Gin
  • 37 gr gepasteuriseerd eiwit

Bereidingswijze

  • Suiker, tonic en blanke stroop koken tot 121 graden Celsius.
  • Eiwit in de keukenmachine stijfkloppen.
  • De ontstane siroop van suiker, tonic en blankestroop langzaam aan het eiwit toevoegen.
  • Gelatine weken in koud water.
  • Klein gedeelte 0,1 dl van de Dutch Gin verwarmen tot 80 graden Celsius daar de gelatine in oplossen. Als deze is opgelost de resterende Dutch Gin toevoegen.
  • Gelatine-Gin mengsel toevoegen aan de eiwitmassa.
  • En deze laten kloppen tot hij koud is.
  • Bakplaat bestuiven met poedersuiker. De koud geklopte marshmallow d.m.v. een spuitzak met glad-breed spuitmondje in banen op de bakplaat spuiten. En vervolgens nogmaals met poedersuiker bestuiven.
  • Deze voor minimaal 1 uur oplaten stijven in de koelkast.

Geniet ervan!

Geen 18, geen alcohol.

Bevestig dat je 18 jaar of ouder bent voor toegang tot Gospelspirits.nl

Sorry, het ziet er naar uit dat je niet oud genoeg bent.

- -