Twee IWSC-awards voor distillatentak van Jopen

Haarlem, 9 augustus 2018 – Gospel Spirits by Jopen heeft een zilveren en bronzen quality award behaald tijdens The International Wine & Spirit Competition (IWSC) 2018. Gospel Barrel Aged Gin was goed voor het zilver en Gospel Dutch Gin won een bronzen award. Deze awards volgen kort na het winnen van een andere prestigieuze prijs: een gouden award voor de Dutch Gin tijdens de Spirit International Prestige (SIP) Awards 2018.

The International Wine & Spirit Competition, een internationale competitie op het gebied van wijnen en gedistilleerde dranken, ging het 49ste jaar in. Gospel Barrel Aged Gin ging er vandoor met een zilveren quality award. Gospel Spirits heeft de Dutch Gin twee maanden laten rijpen op Europees eikenhout. Het resultaat is een Barrel Aged Gin met florale aroma’s, tonen van cederhout en zwarte peper en een lange afdronk van grapefruit en zoethout.

Wederom award voor Dutch Gin
Gospel Dutch Gin mocht tijdens IWSC 2018 het brons mee naar huis nemen. In juni 2018 viel de London Dry Gin, als enige Nederlandse gin, in de prijzen tijdens de Spirit International Prestige (SIP) Awards en won een gouden plak. Dit was de eerste keer dat Gospel Spirits deelnam aan een competitie.

Florale aroma’s van Mittelfrüh-hop
De Dutch Gin is gedistilleerd uit botanicals als paradijszaad, pastinaak en Mittelfrüh-hop. Daarnaast wordt in de basis jeneverbes, sinaasappel, grapefruit, zoethoutwortel en korianderzaad gebruikt. De dry gin bevat florale aroma’s van Mittelfrüh-hop gevolgd door zachte filmende tonen en kruidigheid van pastinaak in de afdronk.

IWSC 2018
The International Wine & Spirit Competition (IWSC) 2018 heeft als doel om excellentie te belonen. Dit jaar werden dranken uit maar liefst negentig landen ingezonden. De jurering bestond uit twee fasen: een blindproeverij en een technische keuring.

 

 

Geen 18, geen alcohol.

Bevestig dat je 18 jaar of ouder bent voor toegang tot Gospelspirits.nl

Sorry, het ziet er naar uit dat je niet oud genoeg bent.

- -