Hoofddorp, 11 april 2017 – Gospel Spirits, de distillaten tak van de Haarlemse craft bierbrouwerij Jopen, maakt een frisse start. In de thuisbasis, distilleerderij, grand café en restaurant Jopenkerk Hoofddorp, wordt weer volop gedistilleerd. Op maandag 10 april 2017 werd het nieuwe design en de vernieuwde Gospel Dutch Gin gepresenteerd in de oudste kerk van Haarlemmermeer.

De vernieuwing van Gospel Spirits by Jopen ging gepaard met het aanstellen van een nieuw team. Sinds november 2016 is Jordi van den Bosch werkzaam als Brand Ambassador bij Gospel Spirits. Mede door zijn werkervaring bij Lucas Bols en zijn studie aan de Hoge Hotelschool in Leeuwarden, is hij gepassioneerd geraakt door marketing en distillaten. Samen met meester-distillateur Freddie Talbot-Ponsonby is hij het gezicht van Gospel Spirits by Jopen.

Een frisse kijk op distillaten
Freddie Talbot-Ponsonby is per 1 februari 2017 in dienst getreden als meester-distillateur van Gospel Spirits. Talbot-Ponsonby is opgegroeid op een wijnmakerij in Australië. In Edinburgh heeft hij zich verder weten te ontwikkelen als distillateur. Na het behalen van zijn Master in Distilling & Brewing heeft hij als distillateur gewerkt bij Pickering’s Gin en Glasgow Distillery Company. “Mijn toegevoegde waarde bij Gospel Spirits? Een frisse kijk op distillaten mede door mijn training en inspiratie uit Schotland”, aldus de meester-distillateur. Gospel Spirits Dutch Gin is zijn eerste creatie. De aardse Mittelfrüh-hop en pastinaak in combinatie met spicy paradijszaad zorgt voor een verfijnde balans in de gin.

Freddie Talbot-Ponsonby, Michel Ordeman en Jordi van den Bosch (v.l.n.r.) proosten op de toekomst

Veritatem Evangelii
Een nieuw design voor het merk en de flessen mag bij deze ontwikkelingen niet ontbreken. Het label heeft een gloednieuw ontwerp gekregen met het opschrift Veritatem Evangelii’. Deze Latijnse vertaling van het woord Gospel betekent letterlijk ‘goed nieuws’. Aangezien er naast gin ook andere distillaten worden gecreëerd, was het essentieel om een andere fles uit te zoeken. “Een whisky komt niet goed tot zijn recht in een groen gekleurde fles die we voor de Gospel Gin hadden uitgezocht” vertelt Jordi van den Bosch. “Om die reden is er nu gekozen voor een transparante fles. Samen met het nieuwe logo, label en de flessen willen we eenheid in de presentatie van onze distillaten creëren. Onze focus voor 2017 zal op Nederland liggen en wie weet kunnen we volgend jaar al de grens over kijken.”

Over Gospel Spirits by Jopen
Gospel Spirits by Jopen zag in 2015 het levenslicht. Craft bierbrouwerij Jopen uit Haarlem staat aan de wieg van het gedistilleerde merk. In distilleerderij, grand café en restaurant Jopenkerk Hoofddorp worden de Gospel Spirits in kleine batches gedistilleerd. In de oudste kerk van Haarlemmermeer draait alles om beleving en uitoefening van het oude ambacht van distilleren. Gospel Spirits staat voor hemels genieten van verfijnde smaken.

Dutch Gin

Release maandag 10 april 2017

Geen 18, geen alcohol.

Bevestig dat je 18 jaar of ouder bent voor toegang tot Gospelspirits.nl

Sorry, het ziet er naar uit dat je niet oud genoeg bent.

- -